Lähetystyö

Seurakuntamme ja Suomen Metodistikirkko tukee Intiassa, Chennaissa, vuonna 1987 perustetun Bethel Mission -järjestön evankeliointi- , koulutus- ja avustustyötä sekä Venäjän Metodistikirkon evankeliointi- ja lapsityötä Keski-Vepsässä.

INTIA

Intiassa lähetyskohteemme sijaitsevat Chennain kaupungissa, Kolathurissa, Tamil Nadun osavaltiossa ja Nellipudin maalaiskylässä Andhra Pradeshissa. Chennaissa Metodistikirkko ylläpitää kristillistä koulua, esikoulussa ja luokilla 1 – 6 on yhteensä 80 oppilasta, 7 opettajaa, 2 avustajaa ja rehtori sekä evankelista, joka kiertelee koulun lähialueen kodeissa evankelioimassa. Mukaan Chennain kristillistä koulua tukemaan pääsee kätevästi 10e/kk koulukummimaksulla tai yksittäisellä lahjoituksella seurakuntamme kautta.

Nellipudin köyhässä maalaiskylässä itäisessä Keksi-Intiassa teemme lähetystyötä avustaen ja evankelioimalla köyhiä leskiä. Avunpiirissä heitä on yli 200. He käyvät sunnuntaisin Bethel Missionin toimintakeskuksella jumalanpalveluksessa, jonka pitää pastori Salomon. Lesket saavat samalla myös ruoka-apua sieltä. Leskiä voit auttaa lahjoituksella seurakuntamme kautta.

lesket 2

Metodistikirkolla on 131 kummilasta Nellipudin kylän alueella. 25e/kk kummimaksulla autat kummilastasi käymään koulua. Maksu kattaa koulumaksun, koulupuvun, opiskelutarvikkeet, mahdollisen majoitusmaksun, matkustamiskuluja ja hieman tasku- tai eväsrahaa. Koulukummimaksu auttaa koko perhekuntaa taloudellisesti.

Kummivanhemmuudesta saat tietoa seurakuntamme kautta. Nellipudin kylässä on asukkaita n. 5000, heistä arviolta 80% on kristittyjä ja se on suuri ihme tuossa Hindujen maassa. Kyläläiset työskentelevät pääosin pelloilla tai keräilevät metsistä esim. polttopuita tai muita tarpeita myytäväksi. Lähetystyömme siellä auttaa suuresti koko kyläyhteisöä.


VEPSÄ

Keski-Venäjälle, Vepsän alueelle, suomensukuisen kansan pariin kirkkomme jäsenet tekevät kaksi kertaa vuodessa ystävyysvierailumatkan yhdessä Venäjän Metodistikirkon kanssa. Järvienkylään, Sondevitsan ja Gurban kylään viedään avustustarpeita, kerrotaan samalla ilosanaomaa ja järjestetään lapsille ja nuorille raamattuopetusta. Kylien väet ottavat vieraat aina kiitollisin avosylein vastaan. 

Toimintaa tukemaan pääset seurakuntamme kautta. Lähetyskohteitamme pääset tulemaan myös seurakunnan lähetyskahveilla, jotka ovat joka kuun toinen sunnuntai Jumalanpalveluksen jälkeen.

Seurakunnallamme on oma kummityttö Sameera Dummula (synt. 2007). Tuemme hänen koulunkäyntiään 25 eurolla kuussa.

Voit myös tukea lähetystyötä lahjoittamalla suoraan pankkitilillemme Nordea FI05 2094 1800 0395 14 ja laittamalla viitenumeroksi 6800. 

Tervetuloa tekemään lähetystyötä!

Pienkin lahja on meille tärkeä. Kiitos.