metsrk logo

Tampereen metodistiseurakunta

Ihmistä varten

Seurakuntamme

Tampereen metodistiseurakunta on vireä ja lämmin seurakunta Tampereen keskustassa Lapintiellä.

Olemme olemassa Jumalan armosta, ihmistä varten!

Tule katsomaan!

Toimintasuunnitelma 2017

Tämä toimintasuunnitelma kertoo mitä aiomme konkreettisesti tehdä vuonna 2017, jotta Jumalan meille antama visio toteutuu ja kuljemme sitä kohti.

Lue lisää...

Työmuotojen tavoitteet 2016

Työmuotoja on monta, Herra on yksi!

Lue lisää...

Edellisvuoden toimintakertomus

Vuoden 2015 toimintakertomus.

John Wesley ja metodistisen herätyksen alku

 

Englannin kansan siveellinen tila oli surkea 1700-luvun alussa. Varsinkin väkijuomien käyttö oli hyvin yleinen ja sen mukana kasvoivat kaikki muut paheet. On väitetty, että joka kuudes talo Lontoossa oli kapakkana. Nuoriso vietti yöt irstaisuuden ja paheen pesissä aikaansaaden katulevottomuuksia, niin että kaduilla liikkuminen oli pimeänä vuorokauden aikana hengenvaarallista. Henkirikokset olivat aivan tavallisia tapahtumia. Vankilat olivat täpötäynnä rikoksistaan tuomittuja naisia ja miehiä ja joka viikko julkisilla paikoilla hirtettiin kuolemaan tuomittuja. Uskonnollista elämää hallitsi välinpitämättömyys ja kielteisyys. Halveksittiin Raamattua ja kristillistä uskoa häväistiin kaikissa kansanluokissa. Kirkon jumalanpalvelukset olivat kuolleen muodollisia ja papisto nukkui.

Lue lisää...

Metodismin tulo Suomeen ja Tampereelle

hggman

osa I

Metodistia tuulahduksia Suomeen ja Tampereelle saatiin jo 1840-luvulla Finlaysonin lasten pedagogion opettajan Maria Hydénin myötä. Niin ikään englantilaiset, puuvillatehtaaseen työskentelemään tulevat ammattimiehet toivat metodistisia vaikutteita kaupunkiin. Monet miehistä kulkivat Tampereelle Tukholman kautta, jossa heistä usea sai metodistisen herätyksen Maria Hydénin tapaan. Metodismi ei kuitenkaan juurtunut vielä tuolloin Suomeen.

Lue lisää...

Seurakuntamme näky 2020

Olemme siunaukseksi Tampereen kaupungille, sen asujaimistolle ja koko maailmalle.

”…Meidän toivomme on, että tämä kirkko olisi elävän kristillisyyden tyyssija, siihen asti, kunnes meidän Herramme tulee ja Jumalan Valtakunta on täydellisesti voittanut… Niin olkoon nyt meidän Herramme meille armollinen ja antakoon tälle rukouksin aloitetulle temppelirakennusyritykselle menestyksen, että se valmistuttuaan olisi siunaukseksi Tampereen kaupungin asujaimistolle.”

Lue lisää...

Seurakuntamme tehtävä

Seurakuntamme tärkein tehtävä on tehdä opetuslapsia Jeesukselle Kristukselle Jumalan suuressa rakkaudessa.

Lue lisää...

Yleisesti

Olemme herätyskristillinen ja tunnettu Suomen Metodistikirkkoon kuuluva itsenäinen kristillinen seurakunta. Kuulumme maailmanlaajuiseen The United Methodist Church (UMC) kirkkokuntaan, jossa on jäseniä maailmanlaajuisesti yli 12 miljoonaa. Kirkko kasvaa voimakkaasti Aasiassa ja Afrikassa. 

Lue lisää...

Arvot

Mistä arvoista tahdomme pitää seurakunnassamme kiinni ja miten ne ilmenevät toiminnassamme?

Lue lisää...

Miten liittyä?

Kaikille jäsenyydestä kiinnostuneille pidetään jäsenyysilta tai tapaaminen, jossa pastori kertoo seurakunnastamme, sen tarkoituksesta, tehtävästä ja luonteesta.

Lue lisää...