metsrk logo

Tampereen metodistiseurakunta

Ihmistä varten

Ajankohtaista

Tiedote taloustilanteesta

Tiedote taloustilanteesta Tampereen metodistiseurakunnassa 18.6.2017

Olemme olleet taloudellisesti erittäin tiukilla. Suunnitellut säästötoimet mm. Seurakunta-lehden harventamisesta ja viikko-ohjelman musta-valkotulostuksesta eivät ole saaneet aikaan tarvittavia säästöjä. Seurakunnalle on tullut yllättäviä menoja, mm. hälytyslaitteiston siirtämisestä, ja samaan aikaan seurakuntamaksut ja kolehdit ovat pienentyneet. Olemme hoitaneet laskumme ulkopuolelle, mutta pastoraalipalvelumaksun kanssa olemme kaksi kuukautta jäljessä. Tämä tietää reilua 5000 euron vajetta.

Koko Suomen Metodistikirkko on taloudellisissa vaikeuksissa. Osassa on jouduttu kiinteistöihin tekemään suuria ja kalliita remontteja. Osa on väkimäärältään niin pieniä, etteivät kykene omavaraisuuteen. Tällä hetkellä vain kaksi seurakuntaa yhdestätoista on pystynyt maksamaan pastoraalipalvelumaksunsa ajallaan. Tarvitaan rukousta, viisaita päätöksiä ja jokaista seurakunnassakävijää mukaan. Mikäli yksittäisten seurakuntien taloustilanne kohenisi, olisi tällä suuri vaikutus koko Suomen Metodistikirkon talouteen.

Seurakunnan tuloja on vaikea tietää tarkkaan, koska seurakunta toimii vapaaehtoisten lahjoitusten varassa. Seurakuntaneuvosto pyrkii kuitenkin arvioimaan tulot ja menot sekä harkitsee hankintoja talousarvion mukaan. Seurakuntaneuvosto tarkastelee taloustilannetta kuukausittain. Rukoilemme neuvostossa Jumalalta viisautta olla hyviä taloudenhoitajia ja tahdomme osoittautua luottamuksen arvoisiksi. Seurakuntaneuvoston pöytäkirjat ovat avoimia ja jokainen voi pyytää niitä nähtäväksi halutessaan.

Tulkkauslaitteet

Moni on antanut viimeisen vuoden aikana paljon varoistaan tulkkauslaitekeräykseen. Ennakkoselvitysten mukaan laitteet olisivat tulleet maksamaan 2500 euroa. Tämän summan saimme kerättyä kirkkokahveilla sunnuntaihin 12. maaliskuuta mennessä – kiitos kaikille siitä!

Olemme sen jälkeen kevään ajan neuvostossa selvitelleet hankintaa ja selvisi, ettei aiottu laitteisto ole seurakunnallemme sittenkään paras vaihtoehto. Lähdimme selvittelemään muita vaihtoehtoja ja valitettavasti tässä on vierähtänyt aikaa ja moni on tullut kysyneeksi, mitä hankintaan kuluu. Tämä on aiheellinen kysymys. Selvittely on vienyt aikaa, sillä moni järjestelmä on osoittautunut hyvin kalliiksi tai kalliiksi asennuttaa, kun taas edullisimmat ovat vaikuttaneet epäluotettavilta toimivuudeltaan. Pahoittelemme odotusta! Nyt meillä on seurakuntamme tilaan, käyttötarkoitukseen ja budjettiin sopiva tarjous, jota neuvosto käsittelee seuraavassa kokouksessaan huomenna, 19.6. Tiedotamme jälleen, miten asia etenee.

Seurakunnanhoitaja

Liisa Lehti

 

Päivitys:

Seurakuntaneuvosto hyväksyi tulkkauslaitetarjouksen 19.6. neuvoston kokouksessa.

Juhannuksenvietto

Juhannuspäivänä 24.6.2017 on portti avoinna puutarhaan klo 12 alkaen

Karjalaisilla, osoite Mannerintie 37, Ylöjärvi, Takamaa. Vietetään juhannusta luonnon helmassa.
Syömiset ja virvokkeet nyyttäriperiaatteella.
Tulla voi silloin kun itselle sopii, parhaiten loppusolmu vedellään noin klo 20.00
Ilmoita tulemisestasi tekstiviestillä 22.6.mennessä 0505438140.
Tervetuloa Ruskaterttu ja Kari

Kesäillan raamattupiiri

Raamattupiirin kuva

Alkamassa: Kesäillan raamattupiiri

Alkamassa kahdesti kuussa kaikille avoin raamattupiiri, joka aloitetaan käymällä Apostolien teot läpi. Kesän raamattupiirit: 14.6., 21.6., 12.7. ja 19.7. Lukukappale ilmoitetaan aina ennen kokoontumista, jotta sen voi lukea etukäteen. Tule yhdessä lukemaan ja tutkimaan Raamattua sekä keskustelemaan!

Elokuusta alkaen raamattupiiri vuorottelee keskiviikkoisin rukouskokouksen kanssa. (HUOM: rukouskokoukset kesä-heinäkuussa kerran kuukaudessa: 7.6. ja 5.7.)

Lisätiedot:

Liisa Lehti
seurakunnanhoitaja
Tampereen metodistiseurakunta
044-2819558
liisa.lehti(ät)metodistikirkko.fi

Pyhäkoulu lapsille

Tarkoitettu lapsille 3-vuotiaasta ylöspäin. Lapset oppivat tuntemaan Raamatun sanoman erilaisten kertomusten kautta. He saavat myös askarrella aiheeseen liittyvän muiston.

Pyhäkoulu järjestetään iltakirkoissa ja siitä ilmoitetaan nettisivuilla.

Pyhäkoulu jatkuu jälleen syksyllä. Hyvää kesää! Lapsia ei unohdeta kuitenkaan kesälläkään.
 

Huom! Pyhäkoulu tarvitsee lisää työntekijöitä!

Lisätiedot: Tanja Järvinen

p. 0443716933

Suomen kielen kurssit

SUOMEN KIELEN INTENSIIVINEN ALKEISKURSSI
 
AIKA: ma 3.7. - pe 7.7.2017 joka päivä klo 18.00 - 21.15
PAIKKA: kahvilatila pihan perällä
TASO: lähtötaso 0, tavoitetaso A1.1
OPETTAJAT: Anni Bäckman, Marja-Kaisa Marjo, Matias Kumpulainen, Juho Parhiala
MAKSU: koko kurssista 5 €, maksetaan käteisellä saavuttaessa, sis. opetusmateriaalit
ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT: Annille, puh. 045-1415250, s-posti anni.backman(ät)metodistikirkko.fi
 
TERVETULOA oppimaan suomea!

Interpretation available

All our Sunday services at 5 p.m. are interpreted into English.
Look for the sign INTERPRETATION on the left!
The interpreter will serve you there.

100-50

Tykkäätkö käydä kirkossa? Pidätkö siitä mitä seurakunta sinulle antaa? Nautitko kirkkokahveista? Seurakuntamme toimii seurakuntalaistemme tukemana. Ilman rahalahjoituksiamme meillä ei olisi toimivaa seurakuntaa. Me emme kerää kirkollisveroa, emmekä pääsymaksuja. Kuitenkin meillä on seurakunnassa paljon menoja. Ne asiat, joista saamme kirkkoon tullessamme nauttia, ovat kustannettu antamillamme lahjoituksilla. 5.Moos.16:16-17 ”Mutta tyhjin käsin älköön tultako Herran kasvojen eteen; kukin tuokoon lahjana sen, minkä voi, sen siunauksen mukaan, minkä Herra, sinun Jumalasi, on sinulle antanut.”

Lue lisää...

Kirjamyynti

Hyvää ja rakentavaa lukemista seurakunnan kirjapöydältä! Kun ostat kristilliset kirjat seurakunnan kirjapöydältä, tuet samalla surakunnan toimintaa. Sieltä löydät myös cd-levyjä ja muuta esim. lahjaksi sopivaa.

Alla muutama esimerkki tarjonnasta, paljon lisää löytyy kirjapöydältä.

Lue lisää...